Laat je Laadpaal Installeren door Professionals!

Laadpaal voor de Deur: Slim, Handig en Voordelig!

Bespaar direct op de kosten van een slimme laadpaal, of het nu voor thuis of je bedrijf is. Wij begrijpen dat je op zoek bent naar een betaalbare oplossing en deskundig advies. Vul het formulier in om jouw situatie te beschrijven en je wensen aan te geven.

Vul onderstaande gegevens in
en start de berekening
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Step 1 of 2
Veelgestelde vraag: Kan ik zelf mijn laadpaal installeren?

Het is een vraag die regelmatig terugkomt: kan ik mijn laadpaal niet zelf installeren? Het antwoord is overduidelijk nee. Tenzij je ervaring hebt met elektrotechniek, krachtstroom en aanverwante zaken, is het niet verstandig om zelf een laadpaal te installeren. Een cruciale reden hiervoor is dat de meterkast correct moet zijn ingericht voor de installatie van een laadpaal.

Dit is echter niet de enige reden waarom we het afraden om de installatie zelf uit te voeren. Aangezien de laadpaal vaak op de oprit, in de garage of onder de carport wordt geplaatst, moeten er vrijwel altijd kabels naar de laadpaal worden getrokken. Deze kabels moeten vaak door de buitenwand van de woning gaan, waar naast isolatiemateriaal ook gas- en waterleidingen aanwezig kunnen zijn, vooral in de buurt van de meterkast. Er bestaat ook het risico van het doorboren van een bestaand elektrisch netwerk als je willekeurig een gat boort.

Van alle genoemde factoren brengt het doorboren van de gasleiding het grootste risico met zich mee. Dit kan leiden tot ernstige brand- en explosiegevaren. Al met al adviseren wij ten zeerste om deze installatie over te laten aan een professionele installateur. Het waarborgt niet alleen de veiligheid, maar ook een correcte en efficiënte installatie van je laadpaal.

Veilig en Efficiënt: Laadpaal Installatie in Drie Stappen

Professionele Inrichting van Meterkast - Voor een veilige installatie is het cruciaal dat de meterkast correct is ingericht. Een professionele installateur waarborgt dat alle elektrotechnische aspecten en krachtstroomvereisten worden aangepakt.

Vakkundige Kabelrouting - De plaatsing van de laadpaal, veelal op de oprit, in de garage of onder de carport, vereist vakkundige kabelrouting. Kabels moeten mogelijk door de buitenwand van de woning, waar gas- en waterleidingen zich bevinden. Een ervaren installateur zorgt voor een veilige route zonder schade.

Eliminatie van Risico's bij Boren - Bij ondoordachte booractiviteiten bestaat het risico van schade aan bestaande infrastructuur, met name de gasleiding. Dit brengt ernstige gevaren met zich mee, waaronder brand en explosies. Door de installatie aan een professional over te laten, wordt dit risico geëlimineerd.

Kortom, een professionele installateur waarborgt niet alleen een veilige installatie, maar ook een efficiënte en risicovrije integratie van jouw laadpaal

© Copyright 2024. All rights reserved